sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Sateisten päivien lohdutus

Koko viikko on tullut lomailtua todella kurjassa säässä. Ei varmasti ole ollut yhtään sateetonta päivää. Tämä kesäloma on alkanut samanlaisessa ilmanalassa mitä viimekin vuonna. On niin viileää ettei terassilla kukat kukoista, eikä paprikat raakileitaan pahemmin kypsyttele. Kesävaatteita en ole tarennut  päälleni pistää lainkaan ja uusien balleriinojen ostolla ei ole kiirettä, sillä sateita on luvassa ensi viikollekin. Eilenkin kevyiden kenkien sijasta sujautin jalkaani keltaiset kumisaappaani.
Tämän viikon ahdistusta on piristänyt runsas lohikeitto ja markkinoilta ostettu suklaa, mitä oli maustetta amaretolla. Sitä ei montaa murusta tarvitse. Niin tuhtia suklaa oli.
Ensi viikolla päiviäni piristää porukoiden saapuminen kestitettäväksi.

Runsas lohikeitto koostui; varhaisperunoista, porkkanasta, herneistä, purjosta, maissista palsternakasta, tillistä, mustapippurista sekä siitä lohesta. Keiton seuraksi maistui ihanan tuhdit ruiskuoripiirakat.
Jälkiruokakahvi sai seurakseen tummaasuklaata sekä amaretolla maustettua maitosuklaata.

2 kommenttia:

  1. Mäkin tajusin etten ole kaivanut juuri mitään kesävaatteita esiin, enkä ole kertaakaan lähtenyt töihin hameessa tänä kesänä... Ihanaa lohturuokaa :)

    VastaaPoista
  2. Mäntit kelit tosiaan! Tuo kalasoppa näyttää niin hyvältä, että meilläkin taitaa olla tulevalla viikolla sitä! Niin ja syödään tietysti suklaatakin...

    VastaaPoista