Sain tuttavaltani pussillisen omenoita parisen viikkoa sitten ja heti seuraavana päivänä oli pakko tehdä omena-kaurahyve. Tuo herkku on niin makea ja täyttävä, että sitä tekee mieli hyvin harvoin ja niinpä sitä tulee tehtyä vain kerran vuoteen. Syksy on aika, jolloin tämän jälkiruoan yleensä teen, koska on saatavilla suomalaisia omenoita. Ja mikäpä syksyyn parhaiten sopiikaan kuin omenat ja kaneli.
Tässä sinulle Omena-Kaurahyveen ohje:
1 kg Omenoita
25 g Voita
1/2 dl Siirappia
1 rkl Sitruunamehua
Kuori ja lohko omenat. Sulata voi pannulla, lisää joukkoon siirappi ja lohkotut omenat. Paista omenat pehmeiksi. Mausta sitruunamehulla ja kanelilla. Kaada seos vuokaan.
täyte:
75 g Voita
5 dl Kaurahiutaleita
1/2 dl Sokeria
1/2 dl Siirappia
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut kuorrutuksen ainekset. Levitä kauraseos omenoiden päälle. Paista tuotosta 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Nam nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti