torstai 2. lokakuuta 2014

Ruska saapui kotiimme

Raikkaan kesäinen sisustus sai väistyä syksyn tieltä tänä aamuna. Ilmat ovat viilenneet sekä illat ovat pimeämpiä ja sen vuoksi tahdon ympärilleni pehmeitä, lämpimiä, tummasävyisiä tekstiilejä. Niin ja kynttilöitä. Kodin täytyy tuntua ulkoa tullessa siltä, että on saapunut turvallisen kotoisaan pesään.

Tämän syksyn tekstiilien värimaailman nappasin verhoista, jotka löysin kesällä kirpputorilla 10e. Nämä verhot saavat nyt koristaa kotimme olohuonetta ja keittiötä.


Pidän siitä, että syksyllä ja talvella on sängynpäällä ainakin kaksi vilttiä, joita sitten voi kietoa ympärilleen kun vilu iskee. Viime vuona ostin Anttilasta tuollaisen villaisen kukkatyynyn. Se on parempi pitää koirien ulottumattomissa. 

Eilen kävin ostamassa Anttilasta kaksi uutta tyynynpäällistä ja tyynyn. Vaikka on jokaisessa tyynyssä erilainen kuvio, niin ne sulautuvat oikeinkun mukavasti yhteen. Verhojenkaan vaikuttava kuvio ei haittaa kokonaisuutta lainkaan.

Kirpputorilta löydetyt Tampellan verhot.
Rakastan kynttilöitä ja niitä on lupa pitää pimeänä vuodenaikana pöydillä oikein rykelmittäin.

Keittiömme seinällä, ruokapöydän yläpuolella on pienet hyllyt johon olen laittanut tauluja. Näihin tauluihin kuvat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Harmaassa ja mustassa on Marimekon servietti ja valkoisessa koreilee Marit Björnegranin kuva, minkä olen napannut kalenterista. 

Kynttilöitä on myös keittiönpöydällä iloisen liinan päällä. Kahvin kanssa tekee yleensä mieli jotain makeaa, niinpä pieniin purkkeihin olen laittanut säilöön pipareita. Ja ne ovat hyvin käden ulottuvilla.

Kirpputorilta löysin kesän lopulla erilaisia tinasta tehtyjä lautasia. Nyt ne ovat löytäneet uuden paikkansa kynttilöiden ja purnukoiden alta. 

4 kommenttia:

 1. Oi, ihanan nättiä teillä, ihania syyssävyjä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Minua toisinaan huvittaa ne meidän kirjeet, missä olimme piirtäneet toiselle oman huoneemme muuttuneen "sisutuksen". Tämä tällainen kodin muokkaaminen on nostanut päätään jo silloin nuorena.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, lämmin tunnelma välittyy tänne asti. Ja kuinka keltainen pitsiliina voikaan olla kaunis oikeassa ympäristössä! Keltainen kun ei kuulu lempiväreihini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon. Yksi lempiväreistäni on tuon sävyinen keltainen, vaikka sitä ei niin sisustuksessa olekaan ennen näkynyt.

   Poista