tiistai 16. joulukuuta 2014

Kuusen koristelua

Meidän perheemme arkea tuli ilahduttamaan, kaksi vuotta sitten, havannankoiran pentu Kosti. Tuona aikana ei ole huushollissamme kuusi koristanut olohuoneemme nurkkaa. Kesällä saimme huomata, että nuorelle koiralle oli sen verran tullut itsehillintää lisää ja tajunnut samalla purkaa energiansa puremalla luuta tai omaa pehmolelua, minkä seurauksena Kosti jätti sohvatyynyjemme järsimisen. Niinpä päätimme tänä vuonna kokeilla saisiko joulukuusi arvoisensa kohtelun.

Ja kyllä on saanut joulukuusi, jo peräti viikon, seistä paikallaan koristeet oksillaan.

Muutama vuosi sitten talouteemme ostettiin pieni muovikuusi ja siihen koristeet. Tuolloin mieltymykseni joulun koristeista oli aivan jotain muuta, mitä se on tänä päivänä. Niinpä katsoin aiheelliseksi uudistaa joulukuusemme ulkonäön kokonaan. Vanhoja koristeita siirsin syrjään suurimman osan, ainoastaan valot ja punaiset joulupallot saivat jäädä. Uuden ilmeen joulukuusi sai itse tehdystä paperitähtiköynnöksestä. Se loi kuuselle hyvinkin kotoisan ja lämpöisen tunnelma Ja se sopii äärimmäisen hyvin olohuoneemme muuhun sisustukseen.

Paperitähtiköynnös oli hyvin hauska ja yksinkertainen tehdä. Aikaa sen tekemiseen meni aikalailla, mutta joululauluja kuunnellen aika meni kuin siivillä. Tähden muotoista piparkakkumuottia apunakäyttäen piirsin tähtikuvioita erilaisiin kuviollisiin papereihin. Osan tähdistä tein ihan vain vanhan kirjan sivuista. Kun kaikki tarvittavat tähde oli piirretty ja leikattua alkoi jumalaton liimalla läträäminen. Kun liimasin tähden puolikkaita yhteen, sormet tahmeana, laitoin niiden väliin samalla villalankaa mikä yhdisti tähdet lopulta köynnökseksi. Köynnös kun oli valmis niin hiukan viimeistelin tähtien reunoja ruskealla musteella, mikä sai tähtiin vanhan ajan tuntua.

Tuiki tuiki tähtönen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti