torstai 4. kesäkuuta 2015

MakroTex -haaste Ympyrä

Viime keväänä sain mieheltäni lahjaksi, hyväksi havaitun, järjestelmäkameran. Ihan blogiani varten. Tahtoisin kuvata sillä kameralla enemmän, mutta jotenkin sen mukaan ottaminen kodin ulkopuolelle ei ole luontaista. Ja jos sen mukaani otan, niin vielä hassummalta tuntuu ryhtyä sillä kuvia ottamaan. Rohkeutta kaipaisin hitusen lisää. On kuitenkin paljon sellaisia hetkiä jotka olisi halunut kuvaksi tallentaa.

Viime viikolla löysin uuden mielenkiintoisen ja hauskan blogin nimeltä Pieni Lintu. Ja mikä parasta, blogin pitäjä julkaisee joka viikko uuden haasteen lukijoilleen. Se ei tällä kertaa ole askarteluun liittyvä haaste vaan valokuvaukseen. Tarkoituksena on ottaa makrokuva, eli lähikuva, annetusta aiheesta. Tämän viikon aiheena on ympyrä. 

Pieni pulahdus valokuvauksen maailmaan.13 kommenttia:

 1. Ihana tuo kahvikuppi ja kiva idea ympyrä haasteeseen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuva! Olin keväällä luovan valokuvauksen kurssilla ja siellä oli saman tapaisia tehtäviä, oli tosi hauskaa! Juu, mullekkin tulee vähän nolo olo kun kuvailee ulkona.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuva kauniista astioista!

  VastaaPoista
 4. Kauniin kuvan olet onnistunut nappaamaan! Tykkään!

  Mua on harmittanut suunnattomasti jo pitkään se, että meidän pöytälaatikossa lojuu pari vuotta vanha perus pokkari. Ei vaan tule otettua sitä koskaan mukaan. Sen jälkeen kun hankin nykyisen puhelimeni jäi kameralla kuvaaminen. Puhelimen olen kokenut vaan yksinkertaisesti niin näppäräksi, nopeaksi ja sillä on vaivatonta siirtää kuvia ym. Tosiasia tosin on, että kuvan laadussa olisi parannettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet blogisi kuvia ottanut kameralla, niin wau. Siinä on hyvä kamera. Itselläni ei. Ja kuvien siirto koneelle on tehty äärimmäisen vaikeaksi. Edellisestäkin, samanmerkkisestä, kännykästä jäi satoja kuvia sinne talteen kun en koneelle niitä saanut :( NOh....ehkä se on käyttäjästä kiinni, ettei ne kuvat löydä tietään koneelleni saakka. :D

   Poista
  2. Kaikki kuvat on puhelimen kameralla otettuja.. Mietinkin tässä juuri, että pitäis vertailuksi kuvata vähän sekä pokkarilla, että puhelimen kameralla..

   Poista
 5. Kiva sommitelma kuvassa. Minulla oli kanssa vähän vaikeeta alussa kuvata ulkona, mutta ei enää tunnu nololta, vaan upealta. Rohkeesti vaan ulos luontoon ja kamera mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta. Jos tänä kesänä teenkin jotain radikaalia ja kannan kameraani mukana joka paikkaan. Heh.

   Poista
 6. Kauniisti sommiteltu ympyrä!
  Minullakin oli hiljattain kauhea kamerakuume! Yllättäen päädyin kuitenkin järkkärin sijaan kompaktikameraan koska löysin sellaisen, joka pärjää esim. minijärkkärille: ostin Sony RX 100 III -kompaktikameran, mikä oli minulle ihan nappivalinta, koska arvostan kameran pientä kokoa ja valovoimaista linssiä (f1.8), mutta välttämättä minun ei tarvitse päästä vaihtamaan objektiivia, meillä kun on jo taloudessa yksi järkkäri.
  Tässä ostamassani monipuolisessa pokkarissa on 28-70 mm objektiivi, kääntyvä LCD-näyttö ja lisäksi myös etsin, toisin kuin edes monissa minijärkkäreissä sekä sisäänrakennettu wifi, jota voi käyttää kännykän avulla kauko-ohjaimena Siinä on 20 megapikselin kuvanlaatu, kun vanhassa Canon-järkkärissämme on vain 12 megan.
  Halusin nimen omaan hyvälaatuisen mutta pienen kameran, jotta tulisi kuvattua enemmän arjen tilanteita. Pienen kokonsa ansiosta Sony onkin jo kulkenut tiiviisti mukanani joka paikassa. Mielestäni esim. blogikuvistani voi huomata parantuneen kuvanlaadun, jos vertaa huhtikuun kuvia toukokuuhun. Lähes kaikki blogini kuvat on toukokuun alusta asti otettu tällä Sonylla.
  En voi kuin suositella tätä vaihtoehtoa jokaiselle, joka arvostaa kameran pientä kokoa ja hyvää kuvanlaatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös tuollainen minijärkkäri. Samsung merkkinen tosi. Itse en tuon kameran erikoisuuksiin en ole pahemmin perehtynyt. Ihan normaalisti kuvia ottelen. Tuossa kanssa joku wifi -systeemi, mutta ei hajuakaan sen toiminnasta. Minulla on siis järkkäri, mutta käytän sen kapasiteetista vain murto-osan. Edelliseen kameraan verrattuna, kuvanlaatu on huomattavasti parempi ja sen vuoksi kuvaaminen on alkanut kiinnostamaan enemmän.

   Poista
  2. Hieno ympyräkuva, erittäin POP:)

   Poista