sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Rattoisa sunnuntailounas

Niin minulla kuin miehellänikin on ollut tänään vapaapäivä. Aamulla olemme nukkuneet pitkään ja rauhassa nauttineet aamupalasta. Kukin kylläkin omassa rauhassaan; minä koneen ja hän tabletin äärellä. Hiljaisuus vallitsi, hiukan harmaassa kesäaamussa. Kun molemme olemme saaneet herättyä rauhassa on päiväämme tullut enemmän eloa.

Olemme viihtyneet koko päivän toistemme seurassa. Siis, kyllä me viihdymme aina, mutta nyt toisen seurassa oleminen on jotenkin erityistä kun molemmat käymme jälleen töissä. Meillä on molemmilla työpäivät miten sattuu ja sen vuoksi näemme toisiamme päivässä vain vilaukselta ja hyvin usein lähdemme nukkumaan eri aikaan. Niin, ja yhteisiä aamuja ei todellakaan ole.
Yhdessäolon hetket ovat siis äärimmäisen tärkeiltä. Niinpä ihan arkiset asiat olemme tänään tehneet yhdessä, kuten laittaneet ruokaa. Niin ja tietenkin kattaneet pöydän kauniiksi. Yhteisestä vapaapäivästä tulee loistokasta, kun kaikki tekee alusta-loppuun riemulla.

Yhteinen luonashetki.Ruokailun yhteydessä syötävät leivät on hyvä tehdä etukäteen. Näin ei tarvitse pöydälle nostaa voipakettia ja päällisiä sotkemaan kattausken ulkonäköä.
Salaatin olen laittanut tarjolle vanhaan arabian kulhoon. Se on joskus kuulunut mummolleni. Salaatti koostuu oman maan yrteistä. Joukossa on myös kurkkua ja punasipulia.
Iittalan kaatimeen olen laittanut vettä. Veden makua piristää kivasti limeviipaleet. Kattauksen kruunaa kukkaset. 

1 kommentti: