perjantai 6. marraskuuta 2015

MakroTex -haaste Pimeä

Äitini pitää kovasti kynttilöiden luomasta tunnelmasta, senpä vuoksi hänen kodissaan ei sellaista huonetta, syksyisin ja talvisin, olekaan missä ei kynttilät loistaisi. Itse olen varmasti geeneissä perinyt tuon "pakkomielteen", että hiukankin kun alkaa hämärtämään on kynttilät sytytettävä. Itse olen oppinut kantapään kautta, että poltan kynttilöitä vain ja ainoastaan huoneessa missä itse kulloinkin olen. Joitakin vuosia sitten, syttyi tuikkupalamaan vähän turhankin isolla liekillä ja sen vuoksi tummui läiskät tapettiin ja yöpöytään.

Tämä, jo alkanut pimeä vuodenaika on äidilleni todellisen koettelemuksen aikaa. Hän nimittäin hankki kissanpennub loppukesästä. Hyvinkin vilkkaan sellaisen. Tuon suloisen Ellin vallaton liikehdintä estää kynttilöiden laiton pimeiden iltojen ratoksi. 

Äidille hyvät viikonlopun toivotukset tämän postauksen myötä. 

Ai niin, tämän viikkoisen MakroTex -haasteen aiheena oli Pimeä. Näillä kuvilla osallistun tämän viikkoiseen haasteeseen. Syksyisin, jostain selittämättömästä syystä, tulee iltaisin istahdettua sohvan nurkkaan kynttilän loisteeseen. Pehmoisessa pesässä tulee luettua kirjoja, lehtiä, surffailtua netissä tai katsottua ihan vain televisiota. Ehkä pimeä saa sen aikaan.


13 kommenttia:

 1. Mulla jäi kerran tuoksukynttilä palamaan kun lähdin töihin, soitin isälleni ja hän kävi sen sitten sammuttamassa. Sen jälkeen olen ollut tosi varovainen kynttilöiden kanssa, tuli ja hirsitalo on aika hurja yhdistelmä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhea. Onneksi ei sattunut isompaa vahinkoa. Olisi muutoin ollut komea jätkänkynttilä tontilla. :D

   Poista
 2. Ihanaa tunnelmaa kuvissa. <3

  Mulla on kerran roihahtanut sellainen tuikkukuppi, missä tuikku laitettiin kipon alle palamaan ja siihen itse kippoon lorautettiin muutama tippa jotakin tuoksua. Sen jälkeen en myöskään ole jättänyt kynttilöitä vartioimatta ja poltan niitä myös ainoastaan niissä huoneissa missä kulloinkin vietän aikaa.

  Tunnelmallista viikonloppua ja sille ihanalle söpöläiselle rapsutuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin. Ollaan varovaisia kynttilöiden kanssa. :)

   Poista
 3. Ihanat nuo sinun verhosi, ne ovat varmasti kauniit myös valossa. Nyt on kyllä tuikkujen aika.

  VastaaPoista
 4. Valot ja varjot luovat kotoisan tunnelman. Kissojen kanssa saa aina varoa kynttilöitä, uteliaat untamot kun väkisin haluavat polttaa nenänsä ja viiksensä kynttilöissä. Oma äitini pelkää minun kynttilänpolttoani kissojen takia ja kantaa meille joka vuosi LED-kynttilöitä (jotka palavat loppuun ao. jouluna).

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Itse oon kans vuokrannut aika lailla kämpän kynttilöillä. :)
  Itselleni ei onneks oo mitää äksidenttiä niitten kaa käynyt.

  VastaaPoista
 6. Kauniita syksyn sävyjä pimeässä, valaistussa nurkassa.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin palaa kynttilät iltojemme ratoksi. Olemme tulehen tuijjottajia. Kaunis kynttiläkuva.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kotoisa tunnelma näissä kuvissa :)

  VastaaPoista