maanantai 4. heinäkuuta 2016

Rattoisa teehetki

Täällä on satanut eilestä asti vettä ja eilen myös luonto ilahdutti meitä aika rajulla ukkosella. Keskustan alueella tulvi monet paikat niin, että polviin saakka oli vettä. Iloinen olen kuitenkin siitä, että tähän mennessä olen saanut lomaani viettää kauniissa hellepäivissä.
Se miksi olen tänään hereillä jo kuuden jälkeen, se on aika aikaisin näin lomalla, johtuu siitä että olen matkaamassa Keski-Suomeen porukoilleni. Vierailen heidän luonaan viikon verran. Kauheasti ei houkuttelisi tuonne vesisateeseen mennä, mutta matkaan houkuttaa lähtemään, sillä näen hymyilevät kasvot matkakeskuksessa muutaman tunnin päästä.

Minun oli pitänyt jo aikaisemmin teille kirjoittaa, mutta hiostavan kuuma viikonloppu sai olon hyvin sumuiseksi ja laiskaksi, joten kerron mukavasta teehetkestä nyt.
Perjai-iltana saapui ystäväni ilahduttamaan minun iltaani yhdenksän aikoihin illalla. Se on normaalisti hyvinkin outo aika kyläillä, paitsi hänelle, mutta se jotenkin toimii tässä ystävyydessä loistavasti. Ajattelin, että kun ilta oli kaunis niin nauttisimme kesän ensimmäiset iltapalat meidän kuistilla. Mutta, minua kohtasi pieni ongelma. En ollut varannut mitään ihmeempää syömistä.joten oli loihdittava iltapala jostain tylsästä.

Käytössäni oli vain ruisleipää ja siihen päälliseksi tylsät salaatti, juusto ja kurkku. Mutta keksinkin, omasta mielestäni, hauskan idean ripotella leipien päälle fetajuustoa sekä oman ruukku yrttitarhan persiljaa. Leipää kun otti lautaselle nappasi matkaan myös muutaman palan fetaa ja persiljan lehdin. Lautanen tuli syötyä tyhjäksi, mikä oli ihme sillä leipiä oli niin paljon. Hih.
Ystäväni kuitenkin sanoi, että kattaan kaiken niin kauniisti, että voisin vaikka tarjoilla pieniä kiviä ja silti saisin ne maistumaan hyviltä. Hmmmmm...en tiedä oliko leivät ystäväni mielestä hittituote vain kaunis vihjaus tarjoilun yksinkertaisuudesta. Hah. En tiedä.

Ilta oli kuitenkin hauska ja juttua riitti. Ystäväni lähti luotani vasta puolenyön aikoihin.


3 kommenttia:

  1. Leivät näyttää todella herkullisilta! Tälle juustohamsterille nuo maittaisi ihan taatusi. Kun on juustoa muodossa kuin muodossa, ei voi olla pahaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kuolaan noita fetaleipiä!

    VastaaPoista
  3. Kivalta ja hyvältä näyttää:)

    VastaaPoista