tiistai 15. marraskuuta 2016

MakroTex -haaste Marraskuu

Tänään on ilmestynyt uusi MakroTex -haaste ja siihen napsin kuvat jo viikonloppuna. Tämän kertaisen haasteen aiheena on Marraskuu. Nyt on luonto kauniina, kun lumi peittää maan. Töihin on ollut mukava aamuisin kävellä, kun on pimeää ja lumi valaisee kulkuni. Nähtäväksi jää jääkö lumi pysyväksi vai kerkeääkö sulaa pois ennen joulua.

Sunnuntaiaamuna heräsin jo seitsemän aikoihin siihen, että nenäni oli tukossa ja kurkkua särki. Edeltävänä iltana olin lähtenyt nukkumaan päänsäryn saattelemana. Olin siis saanut, töissä muhineen, flunssan nyt myös itsellenikin. Olo oli sunnuntaina kurja ja en sen olotilan vuoksi saanut nukuttua, niinpä laitoin puuron hautumaan hiljalleen ja sytyttelin ilokseni kynttilöitä valaisemaan keittiön sekä olohuoneen. Nautin hiljaisuudesta ja vähitellen valoisammaksi muuttumasta aamusta kirjoitellen kirjeitä. Välillä niistin nenää ja siemailin kuumaa inkivääriteetä isosta mukista.

Tuossa vihertävässä kipossa säilytellään meillä aina jotain makeaa. Sitä ei ole tarkoitus syödä tyhjäksi kerralla vaan silloin tällöin kahvin kanssa voisi nauttia keksin tai pari. Nyt on purkki jälleen tyhjillään. Luulen, että nyt on aika käydä ostamassa kulhoon jo joulukarkkeja. 

Keittiömme ikkunalle saa kivasti jotain pientä koristetta ihastuttamaan oloa. Tuo kuusi on viime vuoden kammottavan kova töinen uurastus. Se on kyllä kaunis, mutta toista en todellakaan ryhdy tekemään. Tämän vuoden kuusista tulee hiukan erilaisia. 
Tuossa tammenterhon mallisessa kipossa, minkä olen hankkinut Jotexilta, säilytämme irtokarkkeja. Schleichin kauniit saksanhirvet koristavat kotiamme jo toista talvea.

Tämä ihana kuusiverho on Jotexilta. Verhoon saa kiinni ledivaloköynnöksen, jota suositellaan ostettavaksi verhon mukana. Tuo verho on mielestäni niin upea, että ajattelin sen olla olohuoneessamme koko talven. 

9 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan tunnelmallista, ja tuo kuusiverho on makee. :)

  VastaaPoista
 2. Etpähän tarvitse muuta joulukuusta kuin tuon verhon.
  Tuopa ratkaisisi meidänkin kuusipulman!
  Vaan mies ei tule siihen kyllä suostumaan:Kuusen tuoksu pitää saada sisälle jouluna.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuusiverho! On kyllä tosi hieno. Tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
 4. Teillä on jo ihan joulu! :) Kauniita kuvia

  VastaaPoista
 5. Ihanan tunnelmallista ja toi kuusiverho on todellakin upea!

  VastaaPoista