sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kirpputorireissu Kouvolaan ja Kuusankoskelle

Tänään mahdollistui se, että pystyin ystäväni kanssa lähtemään kirpputoreilemaan Kouvolaan. Matka sinne kesti reilun tunnin verran, mutta se taittui nopeasti hyvässä seurassa. Juttua ja naurua riitti koko reissulle. Ystäväni näppärän kokoisella autolla kiidimme pitkin teitä ja kurvailtiin kaupungissa kuin konkarit kännykän navigaattoria apuna käyttäen. Minä sain toimia, vaihtelevalla menestyksellä, kartanlukijana.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Vadelmatarha niminen kirpputori (mansikka-aho 2). Se yllätti meidät täysin sillä siellä oli ainoastaan lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Kirppari oli hyvin viihtyisä sekä raikas. Kaikki myytävä oli laitettu esille aivan kuin kauppassa ja vaatteet olivat järjestelty näppärästi koon mukaan. Itse en sieltä mitään löytänyt, mutta kokemusta rikkaampana olen nyt. Oli virkistävää nähdä ihan uudenlainen kirpputori.

Autolla suhautimme nopeasti uuteen paikkaan. Perhekirpputori Centtilä (sepänkatu 9) tarjosi meille hyvinkin perinteisen kirpputorielämyksen. Paikka oli iso, mutta silti käytävien välit olivat mukavan leveät. Ahdasta ja tunkkaista oloa ei kirppari saanut aikaan, vaikka pöydät täynnä olivatkin. Siellä meillä kului aikaa niinkin paljon, että oli seuraavaksi aika etsiä lounaspaikka.

Lounaspaikaksi valikoitui suuren etsintöjen ja suositusten jälkeen ravintola Neville (salpausselänkatu 27). Ravintola oli viihtyisä ja lämminhenkinen. Siellä vierähtikin tovi nautiskellen hyviä lounaspöydän herkkuja. Siinä ruokaillessa pohdimme kuumeisesti mikä kirpputori olisi seuraavaksi vuorossa. Selailimme kännyköissämme sivuja Kirppikset.infoa ja Kirpputorihakua.

Meidän päivän viimeinen kirpputori olikin Kouvolan sijasta Kuusankoskella sijaitseva Kuusaan Kirppis (kiltakuja 2). Tämä kirpputori oli kohtalaisen iso ja siellä oli suhteellisen helppoa liikkua. Kirpparia suosittelen kaikille vaikka miljöö ei niin houkutteleva ollutkaan. Sieltä kuitenkin tein mukavia löytöjä.

Viimeisimmän kohteen jälkeen elelimme jo iltapäivän puolella, joten oli aika suunnata kotiin. Kotimatkamme pääsi alkamaan kunnolla kun kävimme nappaamassa Sisustus-Kahvila Kaarnasydämestä kahvit mukaamme. Ihastuttava paikka. Kaarnasydämessä oli kaunista ja ihani herkkuja tarjolla. Poiketkaa ihmeessä, jos Kouvolaan päin joskus matkaatte.

Tällaisia juttuja tarttui matkaani tällä kertaa kirpputoreilta.


Arabian leipälautasia neljä kappaletta ja tuollainen pitkä pellava pöytäliina. Ajattelin sen kesäksi laittaa keittiön pöytää koristamaan.

Vanhat taulunkehykset saavat kodissamme uuden paikan. 

Vanerista tehty kapea laatikko oli oivallinen löytö. Se saa nyt pitää kätköissään kaikki muistivihkoni ja kirjepaperit. 

Tämä oli varsinainen löytö. Vanhoja nappeja iso pakasterasiallinen.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin. Kohta pitää raivata kaappeihin tilaa, että saan asiat mahtumaan hyllyille niin etteivät pinot kaadu.

   Poista
 2. Oi, oletpa tehtnyt paljon mukavia löytöjä! Itse en ole juurikaan kirpputoreille ennättänyt vaikka kovin on mieli tehnyt.. Ehkä tulevana lauantaina kiertelen ainakin yhden kirpputorin kun vien sinne samalla omia tavaroita myyntiin.

  Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista