Viime viikolla työkaverini oli leiponut töihin aivan tolkuttoman hyvän makuisia daim pikkuleipiä. Ne veivät kerrassaan kielen mennessään ja sen vuoksi tuli udeltua reseptiä. Tahdoin kokeilla pikkuleipien tekoa viikonloppuna kotosalla. Vaikka en mikään leipuri olekaan ovat nämä sellaisia pikkuleipiä, ettei niiden teko voi mennä pieleen. Niinpä minäkin onnistuin!
Tässä on teillekin...
Daim Pikkuleivät
200 g Pehmeää voita
2 dl Sokeria
3 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
4 tl Siirappia
5 dl Vehnäjauhoja
300 g Daim -suklaata rouhittuna
Sekoita kaikki ainekset puuhaarukalla kulhossa taikinaksi. Sen jälkeen tee taikinasta pitkiä tankoja pellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Tangot leviävät uunissa melko paljon, joten kannattaa jättää kunnon välit. Leikkaa tangot heti paloiksi kun tulevat uunista. Tangot jähmettyvät koviksi hyvin nopeasti.
Kun taikinaa oli niin paljon tahdoin siitä tehdä eri muotoisia syömisiä.
Näillä kuvilla osallistun uusimpaan MakroTex -haasteeseen.
Herkulliselta näyttää ja hyvät kuvat!
VastaaPoistaMaukasta syötävää
VastaaPoistaHerkkuja tarjolla!
VastaaPoistaVoi pojat, nam! Ja nyt tähän sellainen hymiö, jolla on sydämen muotoiset silmät). Pakko napata ohje ylös. :D
VastaaPoistaHerkkusuille. ;)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Oi kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoista