keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Taidekeskus Salmela

On keskiviikko ja ulkona sataa vettä ihan reippaasti. Ajattelin viettää päivän kotosalla ja ihastella uudistunutta olohuonettamme, kirjoitan siitä jossakin vaiheessa enemmän, ja hörppiä kahvia villasukat jalassa, ystävä saattaa tulla kahvitteluseurakseni jossakin vaiheessa.

Viikko sitten oli, hyvinkin samanlainen ilma, mutta kotona en tuolloin majaillut vaan lähdin ystäväni kanssa Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan. Tämä kulttuurielämys on tarjolla ainoastaan kesäaikana ja kesällä paikka onkin kauneimmillaan. Vanhat ja puiset rakennukset järvenrannalla tekevät Salmelasta houkuttelevan.  Näyttelytiloina toimivat vanha Apteekki, Posti, Palvelijan asunto ja pienemmät piharakennukset ja tietenkin itse päärakennus. Alueella toimii myös ravintola Kesäheinä jossa söimme hulppean hienostuneen lounaan.

Näyttelyn henkilökohtaisiksi suosikeiksi nousivat kuvataiteilijoiden Essi Peltosen, joka on valittu Salmelan kesän 2017 nuoreksi taiteilijaksi, sekä Satu Laurelin maalaukset.
Peltosen rouheat sekä synkähköt maalaukset naisen kasvoista mykistivät minut täysin, kun taas Laurelin värikkäät ja yksityiskohtaiset luomukset saivat minulle hymyn kasvoille.

Mieleeni jäivät myös kuvanveistäjä Taru Mäntysen mystiset ja sadunomaiset teokset, mitkä pitivät minut otteessaan hetkisen jos toisenkin. Myös, jo edesmenneen, Nina Ternon veistokset saivat minut mietteliääksi ja oloni hiukan haikeaksi, hänen työnsä olivat persoonallisesti esillä suuressa kivinavetassa. Näiden kahden kuvanveistäjän teosten nimet jäivät mieleeni.

Näyttelyssä käynti oli onnistunut, sillä olinhan kokenut monenlaisia tunnetiloja. Näyttely oli ajatuksia herättävä.

Tässä muutama kuva suosikeistani.

Essi Peltonen

Essi Peltonen

Satu Laurel

Satu Laurel

Taru Mäntynen - Tuulentyttö

Taru Mäntynen - Kuuntervaaja

Nina Terno - Loppuunajettu
 

2 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste blogissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteestasi. Aion haasteeseen osallistua heti kun saan itseäni niskasta kiinni.

      Poista