maanantai 8. tammikuuta 2018

Laatuaikaa äidin kanssa

Joulukuun alussa tapasimme äidin kanssa Jyväskylässä. Tarkoituksena oli viettää naisten kesken hauska ja touhukas viikonloppu. Tuona viikonloppuna tuli ihasteltua Jyväskylän jouluisia katuja ja näyteikkunoita. Tuli nautittua myös hennosta lumisateesta, mikä lietsoi roihuavaa joulumieltämme, ja liukkaista suojateistä mitkä ylitimme käsikynkässä hipsutellen.
Viikonlopun aikana kävimme välillä kiireessä herkuttelemassa pikaruokaa, mutta kerkesimme ruokailla myös ihan rauhassa istuskellen tunnelmallisessa ravintolassa. Ai niin, ja kyllähän me kerkesimme jossakin välissä kahvilassakin käymään.
Kauppoja kuumeisesti kierrellessämme oli tarkoituksenamme ostaa muutamia joululahjoa ja saimmekin tehtävän suoritetuksi.
Iltaisin oli mukava kuunnella joululauluja ja kääriä ostoksemme  lahjapaperiin.

Jyväskylässä ollessamme tuli käytyä Toivolan Vanhassa Pihassa. Se sijaitsee keskustan laidalla Cygnaeuksenkatu 2. Pihapiirin rakennukset ovat äärimmäisen kauniita ja niillä on pitkä ja monimuotoinen historia 1800-luvun puutalorakentamisen ajoilta.
Näinä päivinä pihan Toivolan Talossa on tarjolla pieniä eriä suomalaista kädentaitoa. Päärakennuksessa tuotteitaan myy lankapuoti TitiTyy ja sen alakerrassa sijaitsee kahvila Muisto. Kahvila on saanut nimensä entisen tehtailija Herman Toivolan Muisto nimisen pojan mukaan.
Tunnelmallisessa Sepänpajassa toimii Sepänpaja sekä ManalanPaja, mikä valmistaa kuumataonnalla koriste- ja käyttötuotteita myös tilauksesta.
Tontilla on myös käsityöläismuseo. Museorakennukset ovat vanhimpia edelleen pystyssä olevia jyväskyläläistaloja.Toivolan Talossa oli ihastuttavia suomalaisten käsityöläisten tuotteita, mutta joukkoon oli tuotu
myös Kuje nimisiä kenkiä sovitettavaksi ja nähtäväksi eriväreissä (niiden tilaaminen tapahtui kuitenkin netin välityksellä, mutta oli näppärää päästä kokeilemaan kenkiä ennen ostopäätöstä). Kujeita valmistetaan Espanjassa pienessä perheyrityksessä. Merkki valmistaa myös suomesta tulevasta kierrätysmateriaalista kenkiä. Kujeista kerroin edellisessä blogipäivityksessäni. Käyhän kurkkaamassa millaiset popot saan laittaa keväällä jalkaani.


Jyväskylän Forumissa oli aukaistu joulunajaksi pop-up-myymälä EkoTeko. Siellä oli melkein 100 suomalaista merkkiä vaatteista - kynttilöihin. Pop-upista tuli löydettyä muutamalle läheiselle joululahjaksi hauskasti narskuva Snowball. Tämän lumipallon tarkoituksena on toimia hiirikäden ehkäisijänä ja stressinpoistajana. Tämä hauska tuote saa aikaan positiivista energiaa ja synnyttää hilpeää keskustelua. Tämä nuoskalumen tuntuinen ja ääninen pallo vahvistaa myös käsilihaksia. Snowball sai minut ainakin hymyilemään, muistelemaan lapsuutta ja sen myötä poistamaan stressiä sekä mielen kireyttä. Pallo oli siis pakko ostaa kotiinkin.
Liuta Suomen Nukketaiteilijat Ry:n jäsenistä olivat laittaneet joulunäyttelyn esille kävelykadulla sijaitsevaan Suomen Käsityönmuseon näyteikkunalle. Tämä oli hurjan kaunis ja jollakin tavalla pysäyttävä. Tätä teosta kun meni lähemmäksi ihastelemaan kantautui korviini kaiuttimista kuoron laulamana Finlandia Hymni. Ikkunan komistuksia olisin voinut jäädä katselemaan pidemmäksikin aikaan, sillä niin taidokkaasti nuket olivat tehty. Tämän näyttelyn nimi oli Laulu Suomen Soi.
Suomen Käsityönmuseoon oli tuona viikonloppuna ilmainen sisäänäpääsy ja niinpä kävin siellä ihastelemassa suomalaisia kansallispukuja ja koruja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti