tiistai 27. maaliskuuta 2018

Kevään kunniaksi

Kevään kunniaksi on kodissamme tehty suursiivous viime viikonlopun aikana. Suursiivous tarkoittaa minulla sitä, että perussiivouksen lisäksi laatikoita sekä kaappeja käydään lävitse ja heitetään kaikki turha pois, pestään lattiat kontaten, puunataan saunan lauteet sekä kylpyhuoneen kaakelipinnat (niin lattia kuin seinätkin) ja vahdetaan verhot, torkkupeitot sekä koristetyynyjen ilme vuodenaikaan sopivaksi.
Tämä kaikki "hössötys" on lapsuudessa opittu rituaali, mikä toteutettiin aina kaksi kertaa vuodessa; keväällä ja syksyllä. Tapa on pinttynyt päähäni vaikka se lapsena - ja näin aikuisenakin - tuntuu työläältä, mutta olotila sen jälkeen on uskomattoman tyytyväinen. Ja näyttäähän se koti mielettömän puhtaalta, kun tietää minkä vaivan sen eteen on tehnyt. 
 
Tässä hurjassa mullistuksessa meni muutama tunti lauantaista. Prosessi kun oli ohitse ja lähestyimme jo alkuiltaa oli jalkapohjani niin kipeät etten pystynyt kunnolla edes kävelemään, mutta silti olin iloinen aikaansaannoksestani. 
Vaikka ulkona sää on hyvinkin talvinen on kotipesämme täynnä kevään tuntua. kodin tekstiilien vaihtaminen raikkaiksi ja värikkäiksi saa huoneet sekä mielenkin valoisaksi.

Kevättä kohti.
1 kommentti:

  1. Suursiivous olisi kyllä täälläkin paikallaan, keittiön ikkuna on niin järkyttävässä kunnossa ettei tosikaan. Ja mulla oli täällä kaksi hoitokissaa kolme kuukautta ja niitä karvoja löytyy edelleen joka paikasta :D

    Teillä on ihanan persoonallinen koti ^^

    VastaaPoista