torstai 5. helmikuuta 2015

Laukku täynnä pussukoita

Suosikkimakuja nimisen blogin kirjoittaja kehotti minua osallistumaan haasteeseen, missä täytyy paljastaa lukijoille oman laukkunsa sisältö. Tällainen touhu vaikutti äärimmäisen hauskalta ja jo heti aamulla purin Marimekon laukkuni meidän olohuoneen pöydälle.

Pari vuotta sitten mieheni yllätti joululahjallaan, kun kääreiden sisältä kaivautui aivan upea nahkainen olkalaukku. Laukkuun mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja sitä on hyvin vaivaton kantaa mukana. Marimekon tuotteet ovat olleet minun sydäntä lähellä jo pitkään. Niiden valmistamia pussukoita on tullut hankittua enemmän kun laki sallii, mutta niiden sisälle on hyvä säilö jos vaikka mitä.

Isoimpaan Marimekon pussiin olen laittanut säilöön kyniä ja liimapuikon. Se kulkee mukanani aina sinne minne  kalenterini on matkalla. Meikkejä tulee säilöttyä myös kivasti, tuollaisessa pitkulaisessa pussissa ja sinne mahtuu juuri ne tarvittavat tuotteet. Kukkaromallisissa pusseissa säilön rahaa ja kortteja (henkkarit, pankkikortti jne.) sekä kännykkää. Vielä en ole käynyt katsomassa olisiko Marimekolla myynnissä pussia, minne saisit mahtumaan tabletin. Se matkustaa mukanani nyt äidin kutomassa suojassa.  Ai niin, löytyyhän minulta Marimekon pillerirasia, jossa säilön migreeni lääkkeet.

Pussukoiden hurmoksessa.

Äärimmäisen tärkeää on mukana kantaa käsirasvaa ja kuulokkeita. Niin ja pieni aski karkkeja, jos sattuu yskänpuuska yllättämään paikassa, missä se ei ole toivottavaa. 

12 kommenttia:

 1. Kiva kun lähdit haasteeseen mukaan! :)

  Mun pitkäaikainen haaveeni on ollut omistaa jonakin päivänä vielä tuollainen samanlainen Marimekon ruskea nahkalaukku! Se on kerrassaan i h a n a ! Ja juuri passelin kokoinen!

  Täällä juuri kaappeja siivoilen ja herranen aika miten paljon kaikenlaisia pussukoita onkaan vuosien saatossa kertääntynyt! Muutama Marimekonkin pussukka joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste oli äärimmäisen hauska. :) Kivoja tosiaan tällaiset haasteet. Kaappeihin tuppaa kyllä kertymään vaikka ja mitä. Näin kevään korvilla alkaa käymään säilytyspaikkoja lävitse ja heittämään turhaa roskiin. Äidilläni on sellainen ajatus, että tavaraa mitä ei ole pariin vuoteen käyttänyt niin joutaa huushollista pois. Tuo toimii osittain tässäkin taloudessa.

   Poista
  2. Tuota ajatusta olen yrittänyt takoa myös omaan päähänitässä viime aikoina. Heti kun aika on otollinen niin käyn kyllä isollä kädellä läpi kaikki meidän huushollin kaapit, laatikot ja nurkat ihan kellarikomeroa myöten.

   Isompi ostomania on taltutettu jo ajat sitten niin miksikäs en onnistuisi myös luopumaan kaikesta meille tarpeettomasta. Tietty täytyy vielä organisoida homma niin, että mahdollisimman paljon tavaraa lähtisi kierrätykseen, joko tuttaville, kirpputorille tai lahjoituksena esim. Fidaan. Viimeinen vaihtoehto on sitten se kaatopaikka.

   Poista
  3. Sitä aina luulee, että lapsiperheissä kaapit huutaa "hoosiannaa", mutta kyllä kaapit laulaa meilläkin vaikka taloudessa on vain kaksi. Kaappi tilaa on vähän ja harmittaa tässä rivitalossa, ettei ole mitään vaatekomeroa tai lämmintä varastotilaa, minne saisi laitettua ne vähemmän käytettävät asiat. On siis raa'alla kädellä tehtävä, varsinkin keväisin, inventaario kaappeihin.

   Itse olen hyvin tarkka siitä, missä asioita säilötään. Tahdon, että kaikille olisi jotenkin looginen paikka, jotta ne olisi sitten helpompi löytää. Mutta...se ei todellakaan onnistu kun sitä kampetta on.

   Puuh, odotan pelolla sitä aikaa keväästä kun iskee se inspiraatio katsomaan ne kaapit lävitse. :)

   Poista
  4. No sanopa muuta! Meillä on myöskin kahden hengen talous ja voi kyllä, roinaa ja kampetta riittää! Mulle iski just se joka keväinen tarve saada kaapit järjestykseen. Mies lähtee ensi viikolla työkeikalle niin mulla on sopivasti omaa aikaa vähän penkoa paikkoja, tehdä sellaisia huomaamattomia siivousoperaatioita. :D Mies kun ei hettäis pois mitään ehjää/toimivaa.

   Poista
  5. Meidän kaappeja täydentää niin mieheni lapsuudenajan pehmolelut ja äidin miesystävän ostamat erlaiset tarvikkeet. Hänellä on ajatus, että "halvalla kun sain..." ja olettaa sitten meidän tarvitsevan esim. pattereilla toimivaa kynien teroitinta. Heh.

   Ja onhan tietenkin kaapeissa kenkiäni, joita olen käyttänyt tyyliin kerran, ja vanhoja ulkovaatteita jotka eivä päälle mahdu...Ei vain halua heittää niitä pois, sillä jos vielä joku päivä niiden sisään saisi itsensä sullottua. :)

   Poista
 2. Heeetkinen... Onko tuo siis Marimekon Olkalaukku mutta nahkaisena? Onko niitä nahkaisena!? Mä niin haluan tuollaisen kans! Onko se millaista nahkaa, pehmeää? Vai kovinkin jäykkää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, kyllä se on Marimekon laukku. Se on sellaista pehmeää nahkaa ja sen vuoksi hyvin miellyttävä. Minusta se laukku on nyt, reilun parin vuoden aikana, kivasti "vanhentunut". Siinä on pieniä elämisen jälkiä vaikka olen sitä kuinka suihkeilla yrittänyt suojata. Mutta luulen tuon laukun näyttävän hyvältä vaikka se vanhenee. Toisin kuin ne kankaiset kassit. Niistä tuli rumia, kun väri haalistui.

   Poista
 3. Joskus jos rikastun, ostan tuon saman nahkalaukun mutta mustana. :) Ja voisin myös harkita noita pussukoita. Tällä hetkellä laukun sisältö on niin hävytön ettei kehtaa kuvailla (lompakko ja ziljoona turhaa kuittia :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Sinulla olisi ollut jo aika päiviä sitten tuollainen laukku, jos et olisi askartelutarvikkeita ostellut. XD

   Poista
  2. Ehkä laukun hankinta ei ole ollut niin tarpeellista ja tärkeää. :) Kaikki aikanaan ;)

   Poista
  3. Ehkä laukun hankinta ei ole ollut niin tarpeellista ja tärkeää. :) Kaikki aikanaan ;)

   Poista