sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen lomapäivä

Jiihaa!! Viimein se alkoi, nimittäin L.O.M.A! Kauan odotettu sellainen. Mitään suurempia suunnitelmia minulla ei kolmen viikon ajaksi ole ajateltuna, paitsi että käyn veljiäni moikkaamassa Keski-Suomessa, mutta niinhän se loma pitääkin viettää; huolettomasti kotinurkilla. Toivottavasti pilkistäisi aurinko edes muutamana päivänä. Siitä olisin hyvin kiitollinen.

On siis lomani ensimmäinen päivä ja tämä sunnuntai on käynnistynyt ihanan rennosti. Ei takaraivossa pakota tunne, että kohta pitää lähteä. Ei tarvitse laittaa hiuksia, ei meikata, ei katsoa kelloa. Wau. Tällaista tunnetta olen kaivannut jo pitkään. Rauhassa olen aamukahvia nauttinut kuunnellen samalla radiota. Olen yksin kotona ja tämä itsekseen olo tuntuu hyvinkin autauaalliselta. Ei sillä, eihän tuo isäntä kauhean äänekäs tapaus ole. Että kyllä sen kanssa toimeen tulee. Heh.

Päivitän blogiani yleensä keittiön pöydän ääressä. Sen samaisen pöydän ääressä tulee myös askarreltua. Kovasti tahtovat käteni sormeilla erilaisia papereita ja nappeja. Kovasti kämmenet tahtovat jotain luoda. Niinpä olen ajatellut levittää suurimman osan askerteluroinasta ruokapöydälle ja antaa niiden siinä lojua koko lomani ajan. Nän helpompi tarttua toimeen kun inspiraatio iskee. :)

Keittiön pöydän ympärys on nyt siinä kuosissa, että sen ääressä voisi vieraan kanssa kahvitella. Niinpä teen siitä postauksen. Kesä kun on kovaa vauhtia saapumassa, on keittiön nurkkaus vaihtanut ilmettään.

Viime syksynä ihastuin suunnattomasti tuollaisiin pikkuisiin lautasiin. Löysin niitä muutamalta kirpputoripöydältä. Samalla reissulla tarttui matkaani nippu romanttisia pöytäliinoja. 

Ruukussa ollut pelargoni ei tätä talvea enää selvinnyt kellarissa, jotan laitoin siihen basilikan. Joka ei kyllä selviä kauaa, kun ei auringon valoa saa tarpeeksi. Ruukku on monta vuotta vanha ja pidän sen kalkkeutuneesta kyljestä. Kesäksi ruukku pääsee pihalle. Vielä en tiedä, mitä siihen istutan. 

Pöydän yläpuolella on pari hyllyä. Vuodenaikojen vaihtumisen myötä vaihtuu hyllyssä myös ilme. Tänä kesänä kehysten sisuksia koristaa kortit ja vanhan muumi seinäkalenterin kuva. Vuosi sitten ostin sokokselta tuollaisen suloisen linnun. Se saa vielä komeilla kodissamme. Arabian kahvikuppi oli ostettu äidille, mutta hän yllättäen lopettikin kahvinjuonnin. Nyt muksi saa oleilla hyllyllä koristeena. 

2 kommenttia:

  1. Rentouttavaa lomaa, nauti! :)

    Ja aivan ihana kuvakollaasi sinulla tuossa hyllyllä. Kiva myös tuo kortti "pannu kuumana".

    VastaaPoista
  2. Hylly on vaihtanut ilmettä mutta yhtä ihanalta se näyttää aina, joka ikisen muutoksen jälkeen. :)

    VastaaPoista