torstai 20. elokuuta 2015

MakroTex -haaste ElokuuElokuun kohokohta on ollut muutaman päivän kylpyläreissu Pärnuun. Surullisen kauniiseen kesälomakaupunkiin. Ihastuin kaupunkiin välittömästi. Varsinkin sen arkkitehtuuriin. Se oli kuin tilkkutäkki, varsinkin kävelykatu missä oli vierekkäin niin vanhat tiili- kuin puutalotkin. Jotenkin arkkitehtuuria on toteutettu hyvinkin rennolla otteella.
Pärnuussa rakennuksia ei saa purkaa, eikä edes huonokuntoisia lehmuksia kaataa sillä ne ovat kaikki suojelukohteita. Niinpä siellä näki hienojen talojen välissä rähjääntyneitä autiotaloja joiden annetaan vain itsestään vajota maahan. Hienoa historiaa pidetään kyllä "pystyssä", mutta ei kuitenkaan ole vara kunnostaa alkuperäiseen loistoonsa.

Jokin niissä vanhoissa ja kummitustalomaisissa rakennuksissa minua viehättä niin, että tuli kuvia napsittua. Näillä kuvilla osallistun tämän viikkoiseen MakroTex -haasteeseen.

Kävelykatu hauskoineen rakennuksineen.
Ajan haalistama Elisapetin kirkko.
Ihan varmasti tuolla kummittelee.
Puiden siimekseen kätkeytyy häkellyttävän iso, hylätty huvila.9 kommenttia:

 1. Hui mikä mörköhuvila! Ihana Pärnu, tuonne olisi ihana päästä! Kauniita kuvia ihanista vanhoista taloista :) Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Virossa on paljon kaunista rappioromantiikkaa. Haapsalussa on tullut käytyä muutaman kerran, mutta Pärnuun olisi myös kiva joskus päästä:)

  VastaaPoista
 3. Paljon ihmiset matkailee Pärnussa, sinne olisi kiva joskus mennä! Tuo huvila on ollut joskut todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Hienoja vanhoja taloja, harmi että rapistuvat.

  VastaaPoista
 5. Oooooh, ihania kuvia! Mun mielestä on ihana katsella vanhoja rakennuksia! Mietin aina, keitä siellä on asunut ja miksi talo on päätynyt hylätyksi. Sitten leikittelen hetken ajatuksella, kuinka voisin kunnostaa talosta kodin, kunnes muistan, ettei meistä miehen kanssa kumpikaan ole erityisemmin nikkaroijatyyppiä. Ei ainakaan talon mittakaavassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tuli mietittyä monen talon kohdalla, että mitä jos minä asuisin tuossa niin miltä se näyttäisi. Ne oli kauniita taloja ja hyvin monta oli itseasiassa myytävänä. Hyväkuntoisiakin.

   Poista
 6. Wau, hienoja kuvia ja ihania rakennuksia. :)

  VastaaPoista