torstai 17. joulukuuta 2015

Hiljaa hipsutellen

Niin minua jokin aika sitten ahdisti kovasti ajatus joulusta. Tuntui etten mitenkään saisi siitä otetta tänä vuonna, enkä luotua kotiimme ja mieleeni joulun tunnelmaa, mutta toisin kuitenkin kävi.
Hymy huulillani ja kynttilän lämpöisessä loisteessa päivitän blogiani. Taustalla soi Nat King Colen ihastuttava joululevy. Taannoin löysin sen Spotifystä. Kodissamme leijailee lempeä joulutorttujen tuoksu, mitkä leivoin aamupäivällä.

Olen nyt parisen päivää viettänyt vapaita ja, uskokaa tai älkää, on lunta satanut kumpaisenkin päivänä. Valkoinen luonto jos mikä saa jokaisella joulunmielen tulvahtamaan mieleen. Tai niin kävi ainakin minulle. Ulkona näyttää niin kauniilta ja sen vuoksi ajatuksiini hipsutteli hiljaa, se paljon kaivattu joulunen, ja siksi tahdoin meillekin joulun tuntua kotiin.

Näin olen meille joulua laittanut. Vanhoja joulukoristeita olen tuonut varastosta, mutta on muutama uusikin. Tänä vuonna ostin kotiimme ensimmäiset joulukukkaset. En ennen ole niistä perustanut, kun emme ole joulua täällä viettänyt. Nyt kun emme ole lähdössä sukuloimaan, voi valkoiset joulutähdet koristaa pöytiämme.

Tällaisen kokoelman loin meidän keittiön pöydällemme. Iso joulupukki on jo vuosia
vanha. Olen saanut sen joskus äidiltäni. Se istuskelee kirjapinon päällä.
Kirpputorilta ostin joskus kauniita juomalaseja, jotka saavat toimia tuikkukippoina.
Lyhdyn olen ostanut muutama päivä sitten Anttilasta. Ihastuin siihen kovin, niinpä
ostin niitä kotiimme peräti kolme.
Olohuoneemme pöytä näyttää tältä. Pentikin tarjottimelle olen luonut pienen,
jouluisin asetelman. Lyhtyä, itsetehtyä kuusta ja taloa reunustavat helmikoriste ja
punaiset joulukuusen koristeet. Koiranpennun takia, emme voi tänä vuonna joulukuusta
laittaa nurkkaa koristamaan. Joka joulunaikana tulee ostettua jouluisia aikakausilehti ja
olen ne kaikki aina säilönyt. Vuosia vanhoja lehtiä on mukava lueskella ja luoda
itselleen joulumieltä myös sitä kautta.
Osan joulukylän taloista olen siirtänyt ikkunalaudalle. Pääsivät paremmin
edukseen tällä tavalla.

4 kommenttia:

 1. Onpa teillä tunnelmallista ja kaunista. Noista eri näköisistä laseista tulee hieno asetelma. Minun koristeet on vielä laatikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin noihin laseihin. Ja pidän siitä, että kaikki tuikut eivät ole samanlaisia asetelmassa. Sinulle tulee kohta kiire koristaa kotisi jouluisilla koristeilla. Ei ole enää montaa yötä jouluun.

   Poista
 2. Ihanan näköistä ja tunnelmallista. Niin vain se Joulu saapui teille! :) Toivotaan että lumi pysyy, ku vähän huonolta näyttää! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin se tosiaan saapui. Ikäväkseni joudun toteamaan, että lumi suli lähes kokonaan tänään pois ainakin täältä savosta.

   Poista