lauantai 13. helmikuuta 2016

MakroTex -haaste Helmikuu

 Viime viikolla luin Juttaleijonan blogista mielenkiintoisen kirjoituksen, ajatuksen, kierrättämisesta sekä kuluttamisesta. Sen innoittamana kävelin Marimekon liikeeseen ja ostin itselleni mekon. Heh. Tietenkin siitä syystä, että tuote oli ajaton ja äärimmäisen kestävä, hyvä laatuinen. Ja tietenkin suomalainen. Voi kun aina pysyisi ajatus aina niin kirkkaana, että laittaisi rahaa vain tarvitsemiinsa asioihin, katsoisi tuotteen eettisyyden, sen kestävyyden sekä laadun. Niin, ja että kannattaisi kotimaista sekä pienyrittäjiä.
Noh, se kulutuksen järkevyydestä.

Edellä mainitussa blogipostauksessa, oli myös kuva hassun näköisestä, lähes söpöstä kamerasta. Polaroid sellaisesta. Kameraan tutustuin useiden sivujen kautta ja niinpä iskostui päähäni ajatus, että minähän tarvitsen juuri tuollaisen. Harrastan skräppäystä ja sen vuoksi olisi mitä ihanteellisin tilanne, että saisin otettua pienen kuvan ja vieläpä saisin sen kouraani välittömästi. Hiukan asiaa ääneen ajateltuani osti mieheni sen minulle ystävänpäivälahjaksi.

Kamera on äärimmäisen suloisen ja ehkä hiukan koomisenkin näköinen. Ja myös haasteellinen. Niin, ja kuvat ovat aika kalliita. Kamerapesään mahtuu 10 valokuvan filmikasetti, ja hintaa tuollaisella kasetilla on 15e. Yhdelle, pikkuriikkiselle, kuvalle tulee hintaa siis 1.50e. Kuvan kun ottaa, niin on pieni tuska takaraivoissa, että jos se menee pieleen niin on sama kuin heittäisi 1.50e roskakoriin. Eli se siitä eettisyydestä ja järkevästä kuluttamisesta.

Tänään olen uskaltanut ottaa pari kuvaa, ja voin sanoa ettei kuvauskohteeksi olisi kannattanut valita liikkuvaa kohdetta ja valaistuskin olisi voinut olla parempi. Huomenna ajattelin ottaa kuvan tai pari ulkona. Katsotaan mitä niistä tulee. Tämä fujifilmin instax mini 8 polaroid kamera on aika metka kapistus. Odotan kovasti, että opin sillä kuvia ottamaan.

Näillä kuvilla osallistun MakroTex -haasteeseen. Tämän kertaisena aiheena oli Helmikuu.


11 kommenttia:

 1. Oi miten ihana mekko! Ja hauska tuo polaroid-kamera, sillä saisi kyllä pikaisesti kuvia askarteluihin. Minä haaveilen tulostin-skanneriyhdistelmästä. Hyvää helmikuuta!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana mekko! Ja hauska tuo polaroid-kamera, sillä saisi kyllä pikaisesti kuvia askarteluihin. Minä haaveilen tulostin-skanneriyhdistelmästä. Hyvää helmikuuta!

  VastaaPoista
 3. Hyvää helmikuuta sinullekin Teresa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen kamera! Toivotaan, että kuvat sillä onnistuneen, niinkui noi suloiset koissu kuvat ovat onnistuneet! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana Marimekon mekko ja mikä suloinen kamera, oi! :)

  VastaaPoista
 6. Kätevä kamera ... Siis kenelle se sopii -ei minulle, joka haluaa ottaa useamman kuvan ja valita niistä sitten sen parhaan ;)

  VastaaPoista
 7. Vau mitkä kuvat ja mikä kamera... tuota millähän otit tuon kamerakuvan:)

  VastaaPoista
 8. Huippuhauska tuo kamera ja nuo pikkuiset kuvat on kyllä kivoja :)

  VastaaPoista
 9. Metka vekotin. Marimekon leninki on hyvä ostos. Koirakuvat ovat yksinkertaisesti vain söpöjä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista