sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesä 1/3

Kaikki me tiedetään, että kesään kuuluu nautiskella syömisistä ja juomisista hyvässä seurassa tai kaikessa rauhassa oman itsensä kanssa.  Kesällä on omat herkkunsa mitä saa vain tuohon vuodenaikaan ja joka kerta niitä maistellessa tulee tunne, kuin söisi jotain ensimmäisen kerran. Minä sain tänä kesänä nauttia lomani aikana monesta aurinkoisesta päivästä ja niiden myötä myös ihanista hetkistä ystävien ja perheenjäsenten kera kulinarististen nautintojen äärellä.

Kesälomani ensimmäisenä päivänä kävin isännän ja velipojan kanssa juomassa ihanan hurmaavassa Kenkäveron kartanossa kylmät greippilimonadit. Ilma oli äiirimmäisen lämmin, joten terassilla nautittu virkistävä juoma tuntui taivaalliselta.
Monet ovat blogeissaan kertoneet, kuinka rauhaiset aamut ovat ihan parhaita. Niin myös minunkin mielestäni. Kesälomalla kun ei kellonajalla ole niin väliä tulee aamupala nautittua yleensä aamupäivän aikana, joten brunsseja on tullut nautittua. Aamuta ovat kivoja nauttia itsekseenkin, mutta runsas aamupala on mukava nauttia jonkun kanssa. Veljeni kanssa valmistettiin muutamana aamuna oikein täyttävä aamupala. 
Kahviloissa on tullut istuttua herkkujen ääressä niin ystävien kuin perheenjäsenten seurassa. Kesäaikana tuollainen nautiskelu on hyvinkin sallittua, sillä kakkusten päällä on runsaasti tuoreita marjoja. Sehän on terveellistä, eikö?  Noh, täytyy tunnustaa, että kyllä minä Jyväskylän Elosen kahvilassa söin tuhdin rommilla maustetun suklaakakkupalan.  Namia.
Alkukesästä kävin ystäväni kanssa nauttimassa pari alkoholipitoista juomaa työpäiväni jälkeen  ravintola Einossa. Ilta alkoi olla lopuillaan ja molemmilla tuntui nälkä kurnivan vatsaa, niinpä napostelimme tällaiset annokset iltapalaksi. Illasta jäi oikeinkin mukava maku suuhun. Hilpein mielin poljin jopollani kotiin. 
Mikkelissä oli tänäkin kesänä, juhannukseni, isot markkinat satamassa jossa piipahdimme mieheni ja pikkuveljeni kanssa. Siellä tuli ihasteltua kaikkien kojujen herkkuja ja jotain tarttui mukaamme kotiin viemisiksi. Markkinoilla söimme vatsamme täyteen kreikkalaista ruokaa ja jäliruoaksi nautimme sitten isot vohvelit nutellan kera. Aperitiivinä toimi tällaiset kylmät hedelmä smoothiet.
Elämäni parhaimmat pizzat tuli syötyä italialaisessa ravintolassa nimeltä InStile Mannila. Paikka sijaitsee herttaisessa maalaismiljöössä mikä korotti ruokailuhetkeä kovin. Pohja oli ihanan rapsakka ja täyte runsas mozzarella juustoineen.  Suosittelen paikkaa kaikille, jotka Mikkeliin vain eksyvät. 
Tuolla em. ravintolassa oli aivan pakko ottaa myös jälkiruoka. Vaikka pizza oli täyttävä jäi silti tilaa jälkiruoalle. Joimme uskomattoman hyvät cappucinot ja tuollaiset tiramisut. Voi luoja! Olisin voinut tuollaisen syödä toisenkin. 

3 kommenttia: