tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kesä 2/3

Tänä kesänä on tullut käytyä Jyväskylän ihanissa liikkeissä; Harjun Paperi sekä Pienikamari (näistä liikkeistä jaksan jauhaa lähes taukoamatta) ja tullut kiivettyä hurja määrä Neron Portaita pitkin harjulle. Mikkelin Kenkäverossakin kävin, siitäkin olen teille muuten höpöttänyt useamman kuin yhden kerran, mutta siellä käyn joka vuodenaikana ihastelemassa sen kauneutta ja joka kerta se salpaa hengityksen. Tänäkin kesänä siellä vierailin. Kenkäveron puutarha loistaa tähän vuodenaikaan kauneudellaan sekä runsaudellaan.
Anjan Puistossa kyläily oli ihana kokemus monen vuoden tauon jälkeen. Siellä tuli käytyä peräti kaksi kertaa. Anjan puistosta kerroin teille jo aikaisemmin, muutama blogipostaus sitten

Nämä seuraavat kuvat ovat tutustumisen arvoisia paikkoja Keski-Suomen pienestä pitäjästä Saarijärveltä, mistä on muuten Kirsti Paakkanen lähtöisin. Siellä vietin kesälomastani viikon verran ja vaikka koko viikko oli sateinen nautin joka hetkestä siellä. Sadetta uhmaten äidin kanssa kiertelimme pyörillä pienen kaupungin laitamia.

Wanha Pappila on puiden siimeksessä piilossa oleva herttaisen vanha rakennus. Paikka on äidilleni muistoja herättävä miljöö, sillä hänet ja isäni on siellä vihitty aikoinaan. Talo on vanha, niinpä lattiat narisivat siellä joka huoneessa. 
Pappilassa olisi ollut ihana juoda kakkakahvit terassilla ja katsella puutarhan ylitse saarijärveä, mutta sateen takia nautimme herkut sisätiloissa.
Wanhassa Pappilassa oli jonkin verran vanhoja huonekaluja joissa oli ihania yksityiskohtia. Niistä tuli jonkun verran räpsittyä kuvia. 
Aivan Saarijärven kirkon vieressä on muutama vanha rakennus ja yksi niistä piti sisällään tällaisen Vanhain Tavarain Erikoisliikkeen. Tämä paikka oli kerrassaan aivan ihana! Tavaraa oli niin paljon, ettei siellä päässyt kunnolla liikkumaan sillä pelkäsin tiputtavani laukullani jotain hyllyistä. Kauppian oli hyvinkin puhelias ja olisi varmasti kertonut jokaisesta tavarasta jonkin tarinan. Tuolta minä ostin askartelutarvikkeilleni mustan peltisen rasian. Nuo kaksi seuraavaa kuvaa muuten ovat sieltä liikkeen sisältä.  

Vanhain Tavarain Erikoisliikkeen vieressä oli tällainen käsityökeskus. Narisevien lattioiden lumoissa ihastelimme kauniita esineitä ja vaatteita.
Tuolta Käsityökeskuksesta ostin Kimperi merkkiset legginsit. Olen niitä jo muutaman kerran uskaltanut pitää päällä. 5 kommenttia:

 1. Ihania paikkoja oot nähnyt ja kuvannut. Tuolla harjun paperissa haluaisin kans käydä ja tosin tuo kammarikin ois ihana nähä, mutta aika ei vaan riitä kaikkeen, saati raha! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon tunteen, että kaikkea haluaisi ostaa mutta kukkaro ei anna myöten.

   Poista
 2. Tuonne vanhan tavaran liikkeeseen olisi kiva päästä hypistelemään, näyttää mielenkiintoiselta! Makeet leggarit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin itsekin tuohon liikkeeseen ja olen varma, että siellä tulee käytyä toistekin.

   Poista