sunnuntai 11. joulukuuta 2016

MakroTex -haaste Joulukuu

Joulukuussa sitä tulee käytyä viihtymässä Kenkäveron tunnelmallisessa yötapahtumassa. Viimeistään tuolloin ihastuttava miljöö on puettu joulun henkeen. Tuo tapahtuma on minulle se viimeinen sysäys tajuta, että joulu tosiaan on tulossa. Kenkäveron yötapahtuma on auki 24 saakka ja tänä vuonna se järjestettiin 5.12. Minä lähdin tuonne fiilistelemään ystäväni kanssa jo alkuillasta. Katsomista sekä ihmettelemistä riitti meidän mieliimme melkein puoleenyöhön saakka. Hiukan tuli ostettua joululahjoja. Myös itsellenikin. Hih.

Tuona taianomaisena iltana Kenkäveron päärakennukseen oli saapunut paljon lahjakkaita käsityöläisiä myymään omia luomuksiaan. Myyntipöydät olivat sulassa sovussa vierekkäin kahdessa pienessä huoneeseen. Heti kun huoneisiin astuin valtasi lämmin ja arvostava tunnelma mieleni. Voi tavaton kuinka taitavia ihmisiä voikaan olla olemassa ja millaisella mielikuvituksella varustettuna. Ja harmillista, että heistä monet putkahtavat esille koloistaan vain näin joulunaikaan. Arvostan jokaista käsityöläistä suuresti.

Erään nurkan oli vallannut Laura Kalliomäki. Hän teki minuun suuren vaikutuksen niin taidoillaan kuin ihmisenäkin. Hänen pöytänsä edessä mykistyin täysin ihastelemaan hänen luomuksiaan ja kuinka kaikki oli pistetty kauniisti esille. Pöytä loi lumoavan satumaisen tunnelman koristeilla ja pienillä yksityiskohdilla. Lapsenomaisella luonteella kun olen varustettu oli minun pakko ostaa kaunis, paperista tehty, figuuri. Tämä olkoon minun joululahjani itselleni.
Laura Kalliomäki on mielenkiintoinen ihminen. Hän on todella taitava ja luova ihminen ja hänen teoksensa ovat ihastuttavia ja ihan mielettömiä, mutta silti hänellä ei ole nettisivuja ei blogia millä voisi askarteluistaan kertoa ja sitä kautta mainostaan. Hänen figuureja ei myydä missään kaupoissa. Hän ainoastaan kiertelee erilaisia messuja käsitöidensä kanssa ja tekeminen leviää lähinnä puskaradion välityksellä. Mystistä.
Mutta, kerrohan jos sinä kiinnostuit Laura Kalliomäen tuotteista ja tahdot häneltä ostaa itsellesi tai lahjaksi esim. tuollaisen figuurin, niin minulta saa hänen sähköpostiosoitteensa.

Näillä kuvilla minä osallistun uusimpaan MakroTex -haasteeseen. Tämän viikon aihe on Joulukuu.
Hih.7 kommenttia:

 1. Vau mitä kaikkia ihanuuksia tuolta löytyykään, olisi kiva tutkia! Mukavaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 2. Just sellaisen ihanan hypistelypaikan näköistä, oi että! Tuolla varmasti riittää nähtävää ja kaikkea pientä mukavaa hypisteltävää. :)

  VastaaPoista
 3. Ihan valtavan ihania! Tosi hienoa että toit hänet esille! Täytyy pistää korvan taakse jos vaikka sattuisi sellaisille messuille. Ihania jouluvalmisteluja sinullekin! Kyllä tosiaan joulu on pian täällä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat tunnelmalliset jouluesineet vanhanajan käsityöläishengessä.
  Pidän erityisen paljon tuosta lumiukosta joka kantaa lyhtyä.
  En ollut koskaan kuullut Kenkäverosta :)
  Mitä parhainta joulunalusaikaa sinulle 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos täällä Mikkelissä joskus liikuskelee, niin täytyy ehdottomasti vierailla Kenkäverossa. Se on kaunis miljöö jokaisena vuodenaikana ja se ei ole edes kaukana keskustasta. Niin ja kiitos, parhainta joulunalusaikaa sinullekin.

   Poista