lauantai 10. kesäkuuta 2017

Itsetehdyt kukkasten terälehdet

Minulla ei minkään sorttista stanssauslaitetta ja en oikeastaan ole koskaan sellaisesta haaveillut. Jos olisin haaveillut, niin minulla todennäköisesti sellainen jo olisi täyttämässä askartelupöytääni. Hyvinkin moniin kortteihin tulee tehtyä kukkarykelmiä. Sellaisiin rykelmiin tarvitsee kukkien lisäksi myös terälehtiä. Terälehtiä saisi näppärästi tehtyä stanssaamalla ja sellainen olisi halvempaa. Kaupasta ostamani lehdet olen säilönyt aarteeksi laatikoiden perukoille. Joskus niitä uskallan ottaa käyttöön, mutta sydäntäni raastaa kun terälehtien määrä hupenee. Yhyy. On siis täydennettävä lehtivarastoani.  

Olen toisinaan innostunut tekemään näitä lehtiä itse. Se on ilkeää näpertämistä ja vie aikaa, mutta on se kuitenkin sen arvoista. Näitä lehtiä kun käyttää, niin ei sydämmeni vuoda verta. Hah.

Tässä teille pieni ohje kukkien terälehtien tekoon. Tällaisia minä teen. Siis hyvinkin yksinkertaisia.

Akvarellipaperille teen sydämmen muotoisia lehtiä mustalla tussilla. Lehtiä voi toki tehdä ihan millaisia vain, mutta nämä ovat suhteellisen nopeat leikata irti.  

Akvarelliväreillä suorastaan hutaisen terälehtiin vähän väriä. Mitään tasaisen väristä pintaa en edes yritä saada aikaiseksi, sillä minusta tuollainen väripinta näyttää hyvältä. 

Ilkein vaihe tässä näpertämisessä on leikata terälehdet irti, mutta nopeasti se kuitenkin käy. Isoimpia lehtiä minä hiukan taivuttelen keskeltä kuperaksi. 

Sitten onkin aika sijoittaa terälehdet kukkien kanssa korttiin. 

Kukkarykelmä koristaa ystäväni syntymäpäiväkorttia.

4 kommenttia:

  1. Valtavan kaunis! Ja niin hyvä vinkki lehtien tekoon! Pitäisikin askarrella jossakin välissä. Tänään kannoin paperit yläkertaan kun meinaa kaapit olla täynnä kankaita hihh..

    VastaaPoista
  2. Nuo on kyllä paljon persoonallisemmat kuin stanssaamalla tehdyt! (pitäisi muuten itsekin ryhdistäytyä askartelurintamalla).

    Kivaa viikkoa sinulle Noksu!

    VastaaPoista