sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Rivitaloasumisen "puutarhailua"

Minä olen ollut tämän viikkoa lomalla. Olen nauttinut jokaisesta päivästä niin, että tuntuu kuin lomaa olisi kestänyt jo viikkoja. Olen siis oppinut rentoutumisen jalontaidon; olen tehnyt paljon, mutta en mitään mikä olisi kuormittanut mieltäni.
Lomalleni on sattunut mitä ihanimmat kelit ja se on innostanut minua laittamaan pienen terassimme kuntoon kesäksi. Normaalisti sen kunnostan kesäkuun alussa, mutta nyt ei ollut mitään syytä pitkittää sitä sinne saakka. Pienen keitaan, kun sain valmiiksi on siinä tullut istuskeltua aamuisin, päivisin ja varsinkin iltaisin. Tällä hetkelläkin istun viilenevän illan lumossa terassin syleilyssä ja kirjoittelen blogia.

Meidän terassimme näyttää tänä vuonna tällaiselta. Toivon todella, että tämän kesän säät suosisivat viime vuosia paremmin, jotta kasvit kasvaisivat ja terassille nauttisi olostaan.Vanhat ruukut ovat kovasti mieleeni. Pidän terrakottaruukuista. Ajan myötä niiden kylkiin tulee kaunis pinta. Tähän ruukkuun olen istuttanut maljaköynnöksen.


Kun kunnollisella pihalla meitä ei ole siunattu, on hyötypuutarhamme ruukuissa. Ruukuistamme löytyy perusyrttejä; oregano, persilja, viinisuolaheinä, basilika, sitruunatimjami ja rosmariini. Näitä tulee käytettyä ahkeraan niin ruonlaitossa kuin salaateissakin. Leivän päällekin tulee laiteltua lehtiä.


Nykyään meillä on kaksi pasuunakukkaa ja odotamme innolla niiden kasvua isoiksi. Silloin niistä tulisi mukavaa viidakontuntua ja ne olisi mukava näköeste suoraan terassillemme. Ensimmäiset nuput ovat jo ilmestyneet. Saa nähdä kukkiiko tämän kevään pistokas vielä ensimmäisenä kesänään.


3 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Täällä on myöskin laitettu jo hieman parveketta kesäkuntoon ja siellä on aikaakin vietetty, mutta kaikki kukat on vielä hankkimatta. Ajattelin luottaa tänäkin kesänä ihastuttaviin pelargoneihin. Niiden lisäksi olisi kiva saada jotakin vihreää.. Katsotaan, että millaisiin ratkaisuihin päädyn tällä kertaa. Nautitaan kesästä ja "kesähuoneistamme". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan näppärää laittaa kauniiksi ja kutsuvaksi pientä tilaa, juuri tuollaiset pienet terassinurkkaukset ja parvekkeet. Pelarginiat ovat minunkin suosikkejani. Ne kestävä niin hyvin olla kastelematta. Ja onhan ne kauniita. Nautitaan ihmeessä kesästä. Toivotaan, että se olisi lämmin ja vähäsateinen.

   Poista
 2. Onpas todella viihtyisän ja suojaisan näköinen pesä!

  VastaaPoista