perjantai 11. toukokuuta 2018

Elämäni aakkoset

Sain Elämäni Aakkoset -haasteen Jenniltä. Kiitos siis hänelle. Kannattaa käydä kurkkaamassa Jennin blogia. Blogi on ihanan raikas ja hänellä on mukavia sekä kekseliäitä aiheita kirjoituksissaan. Niin, ja valokuvat on kauniita. Tästä linkistä tääset lukemaan Jennin aakkoset.

Minä haastan tähän urakkaan uuden askartelu- ja blogiystäväni Pirjon.Mutta nyt asiaan;  tässä minun Elämäni Aakkoset

Aamu.  Arkipäiväni alkavat varhaisella aamulla. Vaikka ne tuntuvat herätessä hyvinkin vaikeilta, ovat ne kuitenkin päivän parhaita hetkiä. Rauhallisesti, kiireettä ja kahvia nautiskellen on mieluinen tapa aloittaa päivä.

Banaani.  Se on hedelmä mikä saa minut voimaan pahoin ja vatsaa rupeaa vellomaan, näin on ollut äidin kertoman mukaan jo vauvasta saakka. En ole koskaan voinut banaania syödä. Joskus olen harmitellut sen helppokäyttöisyyttä; huolteton välipala kantaa mukana ja näppärä syödä.

Curry.  Se on maustesekoitus mikä on kovasti mieleeni. Kermainen, currynmakuinen kanakeitto on yksi suosikkiruoistani.

Diskantti.  Se on oikean käden osa pianonsoitossa. Minä aloitin pianoa soittamaan kuuden vanhana. Koko peruskoulun ajan tuli pianon soittoa opeteltua hyvässä opissa. Jos kodissamme olisi tilaa, niin meillä olisi piano olohuoneessa.

Epilepsia.  Olen sairastanut epilepsiaa 17 vuotiaasta saakka. Se on sairaus mikä ei vielä täysin ole hallinnassa, mutta se ei haittaa arkeani mitenkään. Luulen sen päivän vielä koittavan, että sairaus saataisiin kohtauksettomaksi. Nyt olen ollut kokonaisen vuoden ilman kohtauksia. Se kertoo siitä, että elän tällä hetkellä huolettomampaa elämää.

Funkkis-huonekalut.  30-luvulla syntynyt selkeälinjainen ja käytännöllinen tyyli huonekaluissa kiehtoo minua sekä miestäni. Olemme löytäneet yhteisen tyylin sisustaa kotiamme näiden vuosien myötä.

Greippi.  Hedelmä jota tekee toisinaan ihan törkeästi mieli.Holtz Tim.  Henkilö luomat, steampunk -henkiset askartelutarvikkeet ovat kovasti mieleeni ja niitä löytyy kaappini kätköistä. Holtzin tuotteista tämän hetken suosikkeihini lukeutuu leimat, joita voi käyttää niin monipuolisesti.

Ilo.  Sitä löytää jokaisesta päivästä, ainakin sen pienen verran, jos vain oikein osaa katsoa.

Joukkoliikenne.  Minun työpaikkani vaihtuu kesäkuun alussa ja sen myötä työmatkani pitenee puolella. Pöyräkelit helpottavat liikkumista, ja en ole aikatauluun niin sidoksissa,  kun ne päättyvät niin liikuttava bussilla. Bussimatkani kestää reilun 30 min, mutta istuminen on mielestäni rattoisaa kun voi kuunnella musiikkia ja lukea kännykästä uutiset sekä uudet ig päivitykset.
Toisinaan bussimatka voi aiheuttaa migreenikohtauksen, koska jotkut ihmiset tykkäävät uida hajuvedessä.

Kahvi.  Se on elämäneliksiiri. Kahvi aloittaa mukavasti päivän, työpaikalla ruokailun päätteeksi  kahvia juodessa tulee porukassa jaettua ne elämän ilot ja surut. Ystäviä kun tapaa, niin yleensä mennään jonnekin kahvittelemaan ja on lupa ostaa jotain herkkua kofeiininektarin seuraksi.
Niin, ja palavereissa kahvi tekee ilmapiiristä rennomman.

Lontoo.  Sinne tahdon matkustaa vielä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.

Musiikki.  Se on minulle hyvin tärkeää. Aina kun on mahdollista kuuntelen musiikkia. Valitsen Spotifysta hetkeen sopivia biisejä, jotka saavat halutun tunnetilan valloilleen. Kun askartelen, soi taustalla hyvin utuisaa, pehmeää ja rauhoittavaa musiikkia.

Nauru.  Se on minulla aina hyvin herkässä.Odininlapsi.  Norjalaisen kirjailijan Siri Pettersenin Korpinkehät trilogiassa seikkailee Hirka niminen nuori nainen, joka saa kuulla olevansa odininlapsi. Kirjat ovat tempaisseet minut luomoukseensa täysin.

Paperiaskartelu.  Askartelu on yksi tapa olla luova, oma itseni. Löysin askartelunmaailmaan n. neljä vuotta sitten hyvän ystäväni kautta.

Queen Viktoria.  Englannin historia on kiehtonut minua jo kauan, varsinkin kuninkaallisten, ja niinpä seuraan Yle Areenalta Victoria nimistä sarjaa. Se kertoo kuningatar Victoriasta ja sen ajan Englannista.

Radio.  Meillä on koirallemme Viljolle oma radio. Radion laitamme päälle, kun joudumme jättämään koiran yksin kotiin. Näin uskottelemme itsellemme, että Viljo osaa olla "ihmisiksi" poissaollessamme.

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit.  Hyvinkin merkittävä yhtye minulle 90-luvun loppupuolella.

Työmatka.  Matkat työpaikalle ovat minulle tärkeitä. Silloin kerkeää kunnolla herätä raikkaassa ulkoilmassa ja vaihtaa kuulumiset äidin kanssa. Työpaikalta kotiin päin tultaessa, tulee työasiat jätettyä teiden varsille. Näin ei työt mietitytä vapaa-ajalla.

Ukkonen.  Luonnonilmiö jota hiukkasen pelkään, mutta silti tahdon sen joka kesä kokea.Visuaalinen ihminen.  Nettisivulta askelterveyteen luin seuraavaa visuaalisista ihmisistä "tällaiset ihmiset ovat hyvin energisiä ja äärimmäisen tarkkaavaisia. Heille asioiden yksityiskohdat ovat merkityksellisiä, ja heiltä jää tuskin mikään huomaamatta. Kun näiden ihmisten tarvitsee muistaa jokin asia, on heille helpompaa opetella se kuvien kautta, minkä vuoksi heikke onkin paras idea tehdä hiukan muistiinpanoja asian helpottamiseksi. Tällaise ihmiset pitävät puistoista ja metsistä jossa he voivat rentoutua, sekä rauhallisuudesta."

Waris Helena.  Savolainen kirjailija jonka tuotannon löysin käsiini viime syksynä. Ihastuin ja rakastuin kekseliäisiin tarinoihin, henkilöhahmoihin ja rikkaaseen tapaan kuvailla asioita.

Xylitol.  Syönnin jälkeen ihmisen suussa käynnistyy happohyökkäys. Ihmisen hampaat kestävät kuusi happohyökkäystä päivän aikana. Xylitol ehkäisee happohyökkäyksen synnyn. Kannattaa siis syödä purkkaa. Älä kuitenkaan nielaise sitä. Mummoni kertoi, että "jos purukumin nielaisee, kasvaa vatsaan puu."

Ystävät. He ovat minulle hyvin tärkeitä. Näin aikuisiällä on tullut luotua pysyviä ystävyyssuhteita.

Zola Blood.  Bändi minkä olen hiljattain löytänyt. Infinite Games niminen biisi on vatsanpohjaa kutkuttava.

Åldrande (vanheneminen).  Sitä olen miettinyt viime aikoina paljonkin.

Äiti.  Yksi tärkeimmistä ihmisistä minulle. Hän on äiti, mutta myös hyvä ja höpsö ystäväni.

Öisin. Jos tulee öiseen aikaan valvottua, syntyy tuolloin ne parhaimmat ideat. Siksi minulle on yöpöydällä yleensä kynä ja paperia.

4 kommenttia:

 1. Wau... upea postaus ja koppaan ehdottomasti kiinni haasteesta - kiitos!!

  VastaaPoista
 2. Näitä vaan on sitten mukava lukea! Minun vastaukseni haasteeseen: https://mariehoo.blogspot.fi/2018/04/elamani-aakkoset.html

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana haaste....tänään julkaistu "vuodatukseni" blogissani

   Poista