keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kesä 3/3

Kesälomani kun alkoi olla lopuillaan tein pienen museokierroksen ystäväni tyttären kanssa. Tämä nuori neito hämmästytti minut tietämyksellään täysin ja minusta tuntui kuin olisin ollut opastetulla kierroksella. Juteltavaa ja pohdittavaa oli paljon suomen sota-ajoista. Kiersimme Mikkelin Päämajamuseossa, Viestikeskus - lokissa, Naisvuorella (missä muuten söimme aivan huippu hyvän makuiset vohvelit jäätelöllä), Kivisakastissakin pyörähdimme sekä Jalkaväkimuseossa. Tuo jalkaväkimuseo oli hyvin mielenkiintoinen paikka. Siellä saimme tutustua suomen sotiin kronologisessa järjestyksessä. Tuossa museossa voisin hyvinkin käydä yksiksenikin ja uppoutua täysin lukemaan kaikki pienelläkin kirjoitetut tiedonlähteet.

Aurinkoinen keli helpotti retkeilyämme, sillä pyörillä teimme retkemme historian havinassa.

Päämajamuseo oli kierroksemme ensimmäinen kohde. 
Päämajamuseon yhdessä huoneessa oli paljon karttoja seinillä ja pöydillä, osa jopa lattioilla rullina. Tuntui hurjalta ajatella, kuinka sodan kulkua on johdettu muinoin ja mitä se olisi näinä päivinä.
Viestikeskus - Lokki sijaitsee naisvuoren alla. Se oli hyvin ahdas ja epämiellyttävä paikka. Kapeiden käytävien ja pienten huoneiden kätköissä on kuitenkin työskennellyt sota-aikana kymmeniä ihmisiä joilla on ollut äärimmäisen tärkeä rooli. 
Viestikeskuksessa oli jos vaikka minkälaista konetta ja vempainta. Ihmettelimme kovin, että kuinka sellaisia joku on voinut osata käyttää, niin monimutkaisilta ne vaikuttivat. 
Viimeinen museokierroksemme kohde oli jalkaväkimuseo. Joskus töihin polkieassa menen näiden komeiden rakennusten välistä. Jalkaväkimuseo sijaitsee vanhassa kasarmialueella. 
Alueella on myös kahvila ja taitaa sieltä lounastakin saada. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti