keskiviikko 30. toukokuuta 2018

MakroTex -haaste Jotain Herkullista

Näillä ihanan paahteisilla hellepäivillä - joista olen nauttinut todella - ei ole tullut syötyä kovinkaan raskaasti. On maistunut erilaiset salaatit ja hedelmät niin ja viileät juomat. Vielä en ole kyllästynyt salaatteihin joten olen valmis nauttimaan näistä helteistä.

Meillä on jo muutaman vuoden ajan ollut kukkaruukuissa perusyrttejä joita onsitten kiva riipiä salaattien ja muidenkin ruokien joukkoon. Ruukuissa kun kasvattaa ei rikkaruohot ole vaivaksi ja ruukut voi pitää sateensuojan alla, näin ei myöskään piiskaava kesäsade ole haitaksi ja saa hentoja yrttejä taipumaan.

Tällä raikkaan herkullisella kuvalla osallistun - eilis päivänä ilmestyneeseen - MakroTex -haasteeseen. Tuosta salaatista löytyy oman "puutarhamme" tuotannosta basilikaa, persiljaa, oreganoa, sitruunatimjamia, viinisuolaheinää sekä pallobasilikaa.

Ihania kesäpäiviä teille jokaiselle.8 kommenttia:

 1. Voi kunpa itsekin olisi noin viitteliäs ja laittais kasvamaan kaikenlaisia yrttejä ja hyötykasveja..

  Pst. Huomasin, että Pieni Lintu-blogissa oleva "Noksu"-linkki ei tuo lukijaa tänne sinun blogiin vaan takaisin Pieni Lintu-blogiin. Kannattaa yrittää linkittää uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eilisestä infosta. Kävin tuon "virheeni" korjaamassa. :)

   Yrttejä kannattaa oikeasti kokeilla, sillä ne on NIIN helppoja. Minä olen kaikki nuo yrtit ostanut ihan ruokakaupasta. Muovit vaan otan juurakon ympäriltä pois ja isken multaan. En lannoita niitä koko kesänä ollenkaan ja niistä riittää satoa koko kesäksi.

   Poista
 2. Vihreää ja vehreää ja niin herkullisen näköistä! Yrtit ovat niin hyviä.

  VastaaPoista
 3. Salaatti on oivaa hellepäivän ruokaa.
  Hyvää kesää myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Viinisuolaheinä on ahkera leviämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi onkin hyvä, että se kasvaa ruukussa yksinään.

   Poista
 5. Hei! Löysin tänne Blogin: Pirjo päivien piristystä kautta ja täällään on kaikkea ihanaa ja kivaa, joten tulin lukijaksi 😊

  VastaaPoista