tiistai 28. elokuuta 2018

Pientä maalia pintaan.

Tänä vuonna ensimmäisen lomaviikkona sain pidettyä toukokuun lopussa ja se oli viikkoin milloin oli lämmintä ja luonto alkoi vihertää. Sillä viikolla tuli askarreltua paljon, ulkoiltua, laitettua kuisti kesäksi kuntoon ja maalattua kalkkimaalilla pieni pöytä.

Meillä on vuosia sitten keittiöön IKEA:sta hankittu pieni sivupöytä. Keittiömme on pieni ja laskutilaa on todella vähän, joten em. sisustustavaratalon jykevä sekä kompaktin kokoinen taso vaikutti oikeinkin oivalliselta valinnalta. Pöytä on toimittanut virkaansa moitteetta, mutta vaalea väri ei koskaan ole miellyttänyt silmääni.
Jossakin vaiheessa vuoden alkua sain tutustua ystäväni kautta kalkkimaaleihin ja niiden helppokäyttöisyyteen, niinpä sai tavaratalosta ostettu halpa pöytä uuden ilmeen eräänä toukokuun aurinkoisena päivänä.

Tällaista maalia ostin Mikkelin Taito Shopista. Ostin myös kaksi muutakin väriä, sillä maalaaminen ei todellakaan jäänyt vain tähän pöytään. 

Minä maalasin pöydän ulkona. Pöytä oli pinnaltaan maalaamista varten valmis, ja ulkona kun maalasi kuivui.
Kuivumisen jälkeen minä laitoin lakkakerroksen maalin päälle, jolloin pöytä on helpompi pitää puhtaana. 

Maali kun oli kuivunut oli hauskimman vaiheen aika. Tahdoin nimittäin pöydästä hieman kuluneen näköisen. Kulunutta pintaa vain aikaiseksi oikein karhealla hiomapaperilla ja puukolla. 

Rautakaupasta minä olin käynyt ostamassa tällaiset pienet naulakot, joihin voin laittaa sitten patalaput roikkumaan. 

1 kommentti:

  1. Tuli hieno! Ja nuo koukut sopivat tosi hyvin. En perhoskoukkuja ennen nähnytkään :)

    VastaaPoista