sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Mixed Media haasteita lisää!!

Olen hurahtanut täysin mixed media tyylillä tehtäviin luomuksiin niin kortteilussa, skräppäyksessä kuin planneroinnissakin. Olen ihastunut monipuolisen rentoon tekniikkaan missä vain taivas on rajana.
Askarteluystäväni Pirjo ja minä osallistuimme viime joulukuussa järjestettyyn mixed media joulukalenterin tekoon ja siitä Pirjo sai kimmokkeen luoda pienimuotoisen haasteen, missä olisimme osallisena vain me kaksi.
Haasteet antavat minulle syyn askarrella ja senpä vuoksi olin ideassa mukana oitis.

Haasteessa me molemmat annamme haasteeseen viisi aihetta jotka pitää tavalla tai toisella työstä löytyä. Yksi näistä on viidestä on sellainen minkä olemme toisillemme postitse lähettänyt. Kaikkiaan työssä tulee olla 10 erilaista elementtiä.
Eikö olekin jännittävä ja houkutteleva idea!

Tästä alkaa minun haastematka.

Minä toteutin haasteeni vanhan valokuva-albumin kanteen. Tämän albumin olen joitakin vuosia sitten ostanut kirpputorilta. Vielä minulla ei ole hajuakaan mitä kannet kätkisivät sisälleen. 

Työssä oli aiheena olla jotain koholla. Minä sain pintaa koholle laittamalla gessoa sapluunan lävitse albumin pinnalle. 

Jotain kiiltävää oli työssä löydyttävä niinpä minä maalasin gessotun pinnan Priman metallihohtoisilla maaleilla ja vahoilla. Vahat saivat pinnan kiiltämään. Pinnasta tuli jännittävän nahkamainen.

Hyödynnä aikakausilehtiä. Minä käärin vanhasta lehdestä pari sivua tällaisille rullille. Ne minä pohjustin, ennen maalaamista, mustalla gessolla.

Lehden sivuista tehdyt rullat minä maalasin Priman maaleilla ja vahoilla näin ne sulautuivat kokonaisuuteen hyvin vaikka ovatkin hassun malliset.

Minä lähetin Pirjolle tällaisen kevyen metallisen koristeen mikä pitää löytyä meidän molempien työstä. Katsotaan löydätkö sinä kätkemäni koristeen työstäni. 

Minun postittama metallinen koriste kalpeni täysin  Pirjon lähettämien elementtien saavuttuvua, hän nimittäin postitti minulle kiviä sekä simpukan kuoria. Ne olivat NIIN kauniita. Aluksi mietin, että millä ihmeellä minä saan ne liimattua kanteen kiinni.  

Haastestamme tuli löytyä myös kirjaimia/numeroita, nappeja/nappi sekä chipboard koristeita/koriste. Tässä kuvassa niistä näet jokaisen, jopa minun metallisen koristeen. Nuo hennot vanerista tehnyt kehykset minä maalasin Priman maaleilla. 

Mustesuihke oli elementti, mikä tuntui minusta kauhean vaikealta, se ei nimittäin jäänyt kiinni kun paperikukkiin sillä Priman maalit sekä vahat hylkivät nestettä. 

Haasteessa oli tarkoitus valita jokin vuodenaika ja sehän on tietenkin syksy. 

 
  

8 kommenttia:

 1. Voi kertakaikkinen U-P-E-U-S....
  Iäkäs albumi sai kyllä arvoisensa kannet - siis niin hieno, zoomailin joka suunnalta!! Viimeistelyä ja kahta vaihetta valmis on minunkin työ.... Ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos kun innostuit tähän leikkiin kanssani!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hiih. Kiitos. Tämä leikki oli todellakin, todellakin, todellakin hauska. Pitää tällainen tehdä joskus uudelleen.

   Poista
 2. Kyllä silmä lepää! tuo on todella kaunis ja runsas ja kaikki sopii niin kaikkeen :) Mixed media on ihanaa touhua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mixed media todellakin on ihanaa touhua.

   Poista
 3. Upea lopputulos! Kaunis värimaailma.

  VastaaPoista
 4. Aivan upea. Mixed media on niin hauskaa ja lopputuloskin, kuten tässä, voi olla todella silmiähivelevän kaunista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mixed media vei sydämeni reilu vuosi sitten. Tuollainen tapa työskennellä on todella kiehtovaa.

   Poista