sunnuntai 5. toukokuuta 2019

MakroTex -haaste Ylhäällä

Maaliskuussa kävin viikon mittaisella työmatkalla Liettuassa ja reissu oli ikimuistoinen. Liettua on maa, jonne tahtoisin matkustaa vielä uudelleen. Ihastuin kovin kaupunkiin nimeltä Kaunas.

Minä olen elämäni aikana matkustellut  TODELLA vähän ja vain pari kertaa lentänyt lentokoneella, niinpä lentokoneella matkustaminen on ollut, ja tulee aina olemaan, turhankin jännittävä kokemus vaikka ne ovatkin menneet hyvin. Viimeisin lentokonematkani oli Lontooseen ja se meni oikein mallikkaasti. Matkan aikana pystyi kuuntelemaan rauhoittavaa musiikkia ja ottamaan pienet unet. Musiikki vei jännittäviä ajatuksiani pois ja sai mieleni rauhoittumaan. Niin, ja lentokoneessa kuuluvat äänet peittyivät musiikin taakse.

Liettuan reissun alussa, helsinki-vantaan lentokentällä, minulle selvisi koneemme olevan pienen pieni potkurikone. Siis mikä?! Niin, pienen pieni potkurikone. Kone näytti ulkoa- ja sisältäpäin sellaiselta,  että sillä olisi kuulunut lentään vain etelänlomalla pieneltä saarelta toiselle, ei missään nimessä satoja kilometrejä!
Tuossa koneessa ei tullut mieleeni kuunnella mitään rauhoittavaa musiikkia vaan tahtoin olla tietoinen kaikista koneesta kuuluvista äänistä sekä nytkähdyksistä. Ja kun koneen potkureiden kohdalla tuli istuttua niin kyllähän sitä herkeämättä seurasin niiden pyörimistä. Lennon aikana olin hyvin kiitollinen siitä, että minulla oli hyvää matkaseuraa ja ettei matka kestänyt kuin tunti 40 minuuttia.

Vaikka minä lentämistä kammoan, tulen minä lentokoneella matkustamaan tulevaisuudessakin.

Tällä kuvalla minä osallistun MakroTex -haasteeseen. Kuvauksen aiheena oli kuvata jotain Ylhäällä.
4 kommenttia:

 1. Enpäs ole koskaan potkurikoneessa ollutkaan, saattaisi vähän jännittää :)

  VastaaPoista
 2. Potkurikone on ihan omaa luokkaansa.
  Kokemusta rikkaampana kohti uusia seikkailuja :)

  VastaaPoista
 3. Minä olen lentänyt elämäni aikana vain 2 kertaa. Lapsena Kreikkaan isolla Finnairin koneella ja joitakin vuosia sitten Latviaan potkurikoneella - voin sanoa, että kyllä jännitin etukäteen, mutta sinne jäi koneeseen menomatkalla isommat jännitykset. Kokemus sinäänsä! :)

  VastaaPoista